Újpesti mesefotel meséi

Végtelen a Mesék Birodalma, ugye te is tudod? Ha betérsz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Újpesti Könyvtárába, akkor segítségünkkel felkaphatod a hétmérföldes csizmát, bebarangolhatod az Üveghegyet és áthajózhatod az Óperenciás tengert. Gyere te is, és válassz a többiekkel közösen egy újabb kalandot!

Képzeld magad a mese közepébe, míg felolvassák neked! Ki is lennél? Borsszem Jankó, Rózsa királyfi, a fortélyos leány vagy a Szélkirály? Megviccelnéd az ördögöt vagy móresre tanítanád a rest leányt? Lovagolj meg egy griffmadarat, keresd meg a csókává változott leányokat vagy eredj a kiapadt tejkút rejtélyének nyomába!

Az Otthon a Könyvtárban programsorozaton belül Újpesti mesefotel meséi címen felolvasódélutánokat szervez az Újpesti Könyvtár (1042 Bp., Király utca 5.), augusztus 24-én (csütörtökön), 16:00 órától.

A mesedélutánokon a gyerekek választhatják ki, hogy milyen mesék hangozzanak el Kriza János: Az álomlátó fiú. Székely népmesék könyvéből.

Otthon a könyvtárban a hétvégén is Újpesten! Szívesen várunk minden érdeklődőt, legyen kicsi vagy nagy!

A részvétel ingyenes. Regisztrálni a fszek0401@fszek.hu e-mail címen lehet.

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár koordinálásával valósul meg.

Szöveg és kép: Újpesti Könyvtár2023-08-24