Szórakoztató Szórakosgató. Író-olvasó találkozók a Móra Könyvkiadó szervezésében 10.

A Móra Könyvkiadó 1974-ben indította útjára a Már tudok olvasni sorozatot azzal a szándékkal, hogy a kezdő olvasóknak rövid, illusztrált, olvasási rutint és élményt egyszerre nyújtó köteteket kínálhasson. A sorozat néha kisebb változásokon ment keresztül, míg 2020-ban egy teljesen újragondolt verziója meg nem született. A megújult sorozat kortárs magyar szerzők és illusztrátorok alkotásait tartalmazza 3 olvasási szinten, játékokkal, matricákkal, oklevéllel, hogy minél több irányból támogassa meg a gyerekek motivációját. Az iskolai felhasználáshoz tesztosztályaink is vannak, így a pedagógusok visszajelzéseit is látjuk. Az ő további munkájukat és az élményszerű kapcsolódást szeretnénk támogatni a szerzők iskolai órákra való látogatásával, ezt célozza programunk.

Az író-olvasó találkozók folyamán a gyerekek megismerkedhetnek a könyvek szerzőivel, közösen olvashatnak, játékos, a könyvhöz kapcsolódó „akadályversenyeken” vehetnek rész, valamint bepillantást nyerhetnek egy író életébe és alkotói tevékenységébe.

Minden iskolába 1-1 szerző érkezik, aki egy játékos foglalkozást tart a gyerekeknek egy tanóra keretei között.

2023 október 19-én  9:00 órától az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola 2.b osztályában Vig Balázs mutatja be a Már tudok olvasni sorozatból a A rettegő fogorvos című könyvét.

Az év során februárban és márciusban 4, októberben pedig 2 budapesti iskolában kerül sor a zártkörű rendezvényekre.

A rendezvények résztvevői a megjelenésükkel együtt tudomásul veszik, hogy a rendezvényeken fotó/videófelvétel készül, amelyet a Budapest Könyvfőváros 2023 és a Móra Könyvkiadó honlapján vagy a közösségi média oldalain közzétehet. Az adatkezelés önkéntes hozzájáruláson alapul. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét. 

A rendezvény a Budapest 150 - Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Szöveg és kép: Móra Könyvkiadó2023-10-19